Workshop handletteren

De trend van 2018… handletteren. Het kalligraferen van de jaren ’90 in een nieuwe variant. Handletteren is eigenlijk ‘mooi’ schrijven. teksten in een bijzonder handschrijft en in een mooie compositie.

Tijdens een workshop gaan we aan de slag met je eigen meegebrachte quote. Je kunt kiezen om deze op een paperbag, kaart of poster te gaan schrijven. Ik help je met de compositie, de lettertypes en de materialen.
Je kunt gebruik maken van diverse (brush) pennen en stiften. Er ligt voldoende papier om heerlijk te oefenen. Ook zijn er oefenbladen om met brushpennen te oefenen.
Er ligt een goodiebag voor je klaar, met daarin materialen om direct aan de slag te gaan en om thuis heerlijk verder te gaan. O.a. een mooie fineliner, een gum en een potlood.

Je krijgt ook een code om met 15% korting in de webshop te shoppen.

Je hoeft geen ervaring te hebben. Het gaat om een gezellige avond met elkaar en creatief bezig te zijn. Leuk is dat als je iets gevorderd bent, de avond zich uitstekend leent om materialen uit te proberen. Doordat er met meerdere soorten/ merken (brush) pennen aanwezig zijn,  kun je ze heel goed met elkaar vergelijken.

Avond handletteren of pimp je paperbag ( gezellige avond met vriendinnen?)

In overleg wordt er een (doordeweekse) avond gepland en aanvangstijd, Minimaal 3 personen en maximaal 6 personen per avond.

handletteren workshop

Tijd : ca 2,5 uur € 29.50 per persoon

Dit is inclusief koffie/ thee met iets lekkers
Vrij gebruik van materialen en papier
kaart, poster of paperbag
goodiebag

 

Tweede Kerstdagwandeling

Strijen, 13 december 2017 – De Gouden Driehoek van de Hoeksche Waard verzorgt samen met Hart voor Regelen en Meer Waard op Tweede Kerstdag een kerstwandeling. Na het grote succes tijdens de eerdere edities met bijna 200 deelnemers, is besloten deze ontspannen kerstwandeling door de mooie polders van de Hoeksche Waard uit te breiden met een wandeling van 15 kilometer. Deelnemers komen langs de drie locaties van de Gouden Driehoek: Landgoed de Maria Hoeve, Landgoed De Peerdegaerdt en Buitenplaats Land van Es in Strijen, ondertussen genietend van een walking dinner.

Deelnemers aan deze kerstwandeling hebben dit jaar de keuze tussen een wandeling van 5, 10 én 15 kilometer door de polders van Strijen. De wandelingen, uitgezet door Mientje den Boer en Gera van der Meer, inspireren deelnemers om vooral samen om zich heen te kijken en te genieten van de natuur. Tijdens deze kerstwandeling kunnen deelnemers de drie initiatieven van de Gouden Driehoek bezoeken en hier genieten van een walking dinner.


Veel animo van binnen en buiten de Hoeksche Waard
De afgelopen jaren was er veel animo voor deze kerstwandeling, omdat veel mensen het fijn vinden om op Tweede Kerstdag even buiten te zijn in plaats van alleen maar binnen te zitten. Mientje den Boer vertelt hierover: “Veel mensen vinden het fijn om het uitgebreide kerstdiner van de dag ervoor eruit te lopen, of om even een frisse neus te halen, voordat ze Tweede Kerstdag weer samen zijn met familie en vrienden. Ook zijn er veel mensen die op Tweede Kerstdag liever iets anders doen dan traditioneel de kerst vieren. Zeker dit jaar nu eigenlijk sprake is van drie zondagen achter elkaar”. Tijdens de eerdere edities kwamen zowel mensen uit de omliggende steden Rotterdam en Dordrecht als de Hoeksche Waard zelf op deze wandeling af. De SOHW ondersteunt deze kerstwandeling.


Kerstwandeling in het teken van verbinding met elkaar

De kerstwandeling is meer dan alleen wandelen en genieten van lekker eten. Kinderen kijken vaak naar kerst als het feest van licht en genieten van de kaarsen, versieringen en lampjes in de kerstboom. De periode rond kerst wordt echter door een groot aantal mensen ervaren als een periode van duisternis.

Eenzaamheid komt niet enkel voor bij ouderen, maar juist ook onder jongeren. Als je het seizoen in de natuur bekijkt is de winter het seizoen waarin onder andere kleuren, geuren, geluiden en temperatuur zich terugtrekken en men letterlijk en figuurlijk meer naar binnen gekeerd is. Een deel van de mensen ervaart dit als koud en donker en voelt zich eenzaam. De Gouden Driehoek wil mensen daarom uitnodigen om Tweede Kerstdag met elkaar te vieren en vooral iemand die alleen is met Kerst te vragen mee te gaan. De kerstwandeling heeft als thema de verbinding met elkaar. Maatschappelijke organisaties die 25 deelnemers aanmelden, krijgen voor 26 mensen een deelnamebewijs.

Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aanmelden, kosten en startpunt kerstwandeling

De kosten voor deelname aan de kerstwandeling bedragen € 10,00 per persoon. Hiervoor krijgen deelnemers de wandelroute mee op papier en tevens toegang tot De Mariahoeve, Landgoed de Peerdegaerdt en buitenplaats Land van Es met daarnaast een voorgerecht bij De Mariahoeve, een hoofdgerecht bij Buitenplaats Land van Es en een nagerecht bij De Peerdegaerdt. Op de wandelroute kunnen de deelnemers deze gerechten laten afvinken. Koffie, thee, sap en glühwein kunnen bij de verschillende locaties gekocht worden. Voor kinderen van 0 tm 4 jaar is deelname gratis en van 5 tm 12 jaar betalen kinderen 5 euro.
 
Deelnemers kunnen starten tussen 11.00 uur en 15.00 uur, het programma eindigt om 17.00 uur. Het startpunt is De Mariahoeve, Weelsedijk 61 in Strijen. Aanmelden wordt gezien de verwachte opkomst op prijs gesteld en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De verschillende programma’s tijdens de wandeling kunt u vinden op de facebookpagina's en websites van Buitenplaats Land van EsDe Peerdegaerdt en De Mariahoeve.

Ponykartocht door westelijk Hoeksche Waard

Zin in een ponykartochtje door de polders en dijken in het Westen van de Hoeksche Waard?

De koetsier kan jullie allerlei verhalen vertellen over de natur. Vaak spotten we reeën, roofvogels en soms een ijsvogel.

Voor de rit of na afloop staat er een drankje voor u klaar.

De lengte van de rit kan vooraf of tijdens het rijden worden bepaald.

Er kunnen maximaal 4 personen mee.

Jullie worden getrokken door een stoere Shetlander.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van deze originele tocht! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

huifkartocht hoeksche waard   huifkar hoeksche waard    huifkar hoeksche waard  

High tea arrangement in het Museum

Voor een bezoek aan Museum Hoeksche Waard met uw familie, vereniging of vriendenclub kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van het volgende arrangement:

 

High tea met diverse hartige en zoete lekkernijen, inclusief entree museum en rondleiding in 't Hof van Assendelft en/of Boerderij Oost-Leeuwenstein:

 

€ 25,00 per persoon met rondleiding door 1 locatie

€ 28,00 per persoon met rondleiding door 2 locaties

(vanaf 15 personen).

 

In dit bijzonder jaar ( 300-ste geboortedag van Sara du Faget van Assendelft bieden wij u speciaal aan) :

Het SARA High Tea Arrangement

High Tea met diverse hartige en zoete lekkernijen, inclusief entree museum en rondleiding in ’t Hof van Assendelft.

€ 28,00 per persoon met Sara-lezing en rondleiding in haar twee kamers.

(vanaf 15 personen).

high tea hoeksche waard, familieuitje   sara museum Hoeksche waard high tea

 

Vergaderen met (of zonder) wijnproeverij

Vergader eens op een andere locatie dan op kantoor en boek dit hoog-heerlijke vergaderarrangement vanaf 15 personen. Tevens ook zeer geschikte locatie voor feesten en partijen tot 200 personen.

Uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten d.m.v. water, koffie, thee en een heerlijk lunchbuffet.

Naborrelen of een vergadercombinatie met een wijn-of port proeverij is ook mogelijk

Informeer hiervoor via Meer Waard

 

20151008 193838 resized              20151008 210123 resized

 

 

Overige Arrangementen

Voor overige groepsactiviteiten in de Hoeksche Waard kunt u denken aan:


- wijnproeverij met een echte verhalenverteller

- RIBboot varen > 100 km per uur over het water/ waterfun dag

- Natuur wandel en fietstochten + gids

- exclusieve rondleiding bij De Hoeksche Chips-boerderij

- dagtocht eiland Tiengemeten met de huifkartocht

- solextocht door de Hoeksche Waard

- rondleiding door gids in Museum Hoeksche Waard + high tea groepsarrangement

 

 

   rondleiding hoeksche chips  ribvaren       wijnarrangement in de hoeksche waard    fietstochten , groepsactiviteiten in de hoeksche waard